Gå online med dit event

Midt i under alt Corona-postyret med særlige restriktioner, kommer mange ud for et scenarie, hvor det er svært at gennemføre planlagte events. Det gælder både lige nu og her, men der er også en uvished omkring, hvordan dine billetkøbere opfører sig, når restriktionerne forsvinder langsomt igen. Derfor kan det være en god ide at se efter alternative måder at afholde dine events på.
For dig, der afholder en form for foredrag eller undervisning, kan der ligge en mulighed i at afholde det online. Det kan uden tvivl være grænseoverskridende, hvis du ikke har prøvet det før, da der ikke nødvendigvis er den samme umiddelbare respons fra dine deltagere. Gentænk din måde at engagere deltagerne på, så du får den ønskede respons.
Test dig frem til det rette program
For at kunne gøre det online har du brug for et program, der understøtter dette. Der findes mange muligheder, f.eks. Skype, Zoom, Crowdcast, BlueJeans, Adobe Connect eller Whereby. Du kan også undersøge markedet fra helt andre programmer, da der findes mange fornuftige programmer. De fleste programmer kan testes gratis, så du kan se, hvad der passer bedst til dit behov. Der er ikke et endeligt svar på, hvad der er bedst, da det afhænger af flere faktorer. Derfor anbefaler vi, at du prøver programmerne af. Du kan blandt andet teste, om deltagerne kun skal have mulighed for at komme med kommentarer eller spørgsmål i en chat, om du vil se dine deltagere, eller hvad der kan være vigtigt for, at dit event fungerer online.
Med testpersonener kan du også sikre dig, at de kan høre og se dig med fornuftig lyd og lys. Tænk også gerne ind, om programmet både kan bruges på mobil og computer, hvis det kunne være relevant for dine deltagere. Find ud af hvor mange deltagere, der skal være plads til, og hav det med som kriterie, når du vælger program. Ligeledes kan det være et kriterie, at det er let at optage undervejs, så du har det som en video efterfølgende. Test gerne programmet af på nogen fra din målgruppe, så du ved, om det fungerer for dem.
Du kan stadig bruge Safeticket til at holde styr på tilmeldinger og eventuelle betalinger. Når deltagerne har tilmeldt sig kan de få tilsendt adgang og andre relevante oplysninger med i kvitteringsmailen. Dertil kan du sende yderligere service-beskeder ud kort før start, hvis det er nødvendigt.
Tilpas indholdet til et online format
Selvom du måske har fået styr på de praktiske overvejelser omkring at gå online i stedet for eller som supplement til det fysiske foredrag eller undervisning, skal du også sikre dig, at indholdet fungerer, når du går live.
- Hvilken titel har du valgt, og hvad forventer din målgruppe at få med sig.
- Hvor lang tid bruger du på indledningen og engagerer du allerede her lytterne?
- Hvor meget af den afsatte tid fylder selve indholdet?
- Håndterer du spørgsmålene undervejs, eller afsætter du tid til dette bagefter?
- Involvér gerne lytterne i agendaen, som du har lagt for dagen.
- Skal du sælge noget bagefter? Find en god overgang fra din indholds-del til din salgs-del. Vil du “tease” for det undervejs som “lokkemad” for at give det en blød overgang?
- Øv dig i at kigge i kameraet, så deltagerne får følelsen af øjenkontakt.
- Sørg for at få afsluttet til tiden – nogen planlægger efter den beregnede tid og skal videre.
Alternativt hvis din undervisning er mere fysisk, f.eks. dans, yoga eller helt andre former for fysisk undervisning, skal du i stedet sørge for, at deltagerne kan se og høre, hvad du laver – præcis ligesom i træningslokalet. Sørg for at deltagerne ved, hvad de køber; forventningsafstem i forhold til f.eks. niveauet.
Efter dit online event er afholdt, kan du også som en service sende videoen (hvis du har optaget undervejs) ud til alle deltagerne eller til dem som “ikke mødte op”. Alternativt kan sende deltagerne en tak eller andre beskeder, du finder relevant.