Scan billetter solgt på forskellige billetplatforme

Afholder du et arrangement, hvor du har billetsalg igennem flere forskellige billetplatforme, kræver det lidt forarbejde at sikre en nem billetscanning af alle billetter på selve afholdelsesdagen.

Har du skiftet billetplatform?

Det kan være, du undervejs i dit billetsalg har skiftet billetplatform. Du kan også have medarrangører, der selv er ansvarlige for en del af billetsalget, eller du kan blot sælge billetter igennem flere forskellige billetplatforme. Uanset grunden til billetsalg på flere forskellige platforme, kan du få lagt data ind i ét billetsystem, inden arrangementet afholdes. På den måde har du mulighed for at lave en samlet billetscanning af alle billetter uden at skulle skelne mellem, hvilket system billetterne er solgt igennem.

For at det kan realiseres at gøre billetscanningen simpel, kræver det, at du i god tid finder ud af, hvilket dataformat dine data leveres i, så din billetleverandør kan finde ud af, om det kan lægges ind i dit billetsystem.

Det er en god ide med testdata for at se, om det kan lade sig gøre at få dataene over i et andet system uden problemer, eller om der skal ændringer til i dataformatet for, at det kan lade sig gøre.

De tekniske forskelle

I forhold til selve billetscanningen skal du være opmærksom på stregkodetypen. Der findes forskellige stregkodetyper, bl.a. findes der code128, som vi bruger i dit Safeticket billetsystem, men der findes også stregkodetyperne EAN13, EAN39, QR, mf.

Ikke alle scannere er sat op til at kunne scanne alle slags stregkoder, ligesom ikke alle scannere kan scanne på en mobilskærm, så det er en god ide at teste dette på forhånd, så du ikke får en ubehagelig overraskelse på dagen.

Test, test, test..

Vi anbefaler, at du har styr på dine dataformater og stregkodertyper, og at du har gennemtestet, at en overførsel af data virker, inden du starter billetsalget. På den måde undgår du at stå med håret i postkassen, når du byder gæsterne velkomne ved billetscanningen. Det er nemmere at tilpasse tingene, inden et billetsalg starter, så du får indsamlet de rigtige data.

Planlægger du et event? Lad os klare alt det besværlige med billetter.

Udforsk Safeticket