Tak. Vi ringer til dig.
×

Hvad bruger jeg kapacitet til?

Kapacitet er Safetickets måde at håndtere salget af en begrænset mængde billetter, på tværs af billettyper og arrangementer.

Lige så snart du har mere end en billettype på et arrangement, vil du sandsynligvis have gavn af at benytte kapacitetsfunktionerne til at styre dit billetsalg. I den enkleste form sætter du ganske enkelt et maksimalt antal pladser på lokaliteten, hvor arrangementet afholdes, og derefter sørger systemet for at sælge “op til” det antal, fordelt på de forskellige billettyper, medmindre der er sat færre til salg af dem.

Eksempel:
Du har et arrangement med en lokalitet tilknyttet, lokaliteten har en enkelt sektion med 600 pladser til rådighed.

Du opretter nu en billettype kaldet “Voksen”, der benytter sektionen, og antallet af billetter til salg foreslås automatisk til 600, da det er kapaciteten på sektionen.

Du opretter herefter en billettyppe mere kaldet “Barn”, der benytter samme sektion, og antallet her foreslås også automatisk til 600.

Selvom du har oprettet 1200 billetter til salg, vil systemet automatisk melde udsolgt, når der er solgt de 600 billetter, der er plads til på sektionen.


Standard oprettelse

Sådan bruger du kapacitet (Standard)

Kapaciteter er som standard knyttet til sektioner på lokaliteter, som oprettes under menupunktet “Administration“.

dok-opret-lokalitet-og-sektion

Det med rødt markerede “Antal pladser” er det antal, systemet som standard vil tillade dig at sælge på den pågældende sektion. Hvis du har valgt at benytte et seatmap, bruges antallet af pladser på dette i stedet. I dette eksempel er der 600 pladser på sektionen.

Når lokalitet og sektion er oprettet, kan man bruge den på arrangementer ved at vælge lokaliteten under oprettelse af et arrangement.

dok-nyt-arrangement-til-test-af-kapacitet-klik

Ved at klikke på kapacitetsikonet yderst til højre, kan man se, hvilke kapaciteter der er tilgængelige på lokaliteten.

Som standard vises alle sektioner på lokaliteten, men det er også muligt at oprette din egen kapacitet, hvis du har behov for en særlig begrænsning.

dok-oversigt-kapacitet-paa-arrangement

Det er ikke muligt at slette kapaciteter, der stammer fra lokaliteterne, men man kan undlade at benytte dem på billettyperne.


Manuel oprettelse

Manuel oprettelse af kapacitet (Avanceret)

Hvis du vil oprette en særlig kapacitet på et givent arrangement, klikker du først på kapacitetsknappen på arrangementet.

dok-knap-opret-kapacitet

Derefter klikker du på “oprette ny kapacitet” og indtaster navnet på kapaciteten og antallet af billetter, der maksimalt må sælges.

dok-opret-manuel-kapacitet


Eksempel

Arrangement over 2 dage med partoutbilleter og endagsbilleter

Nedenstående eksempel viser hvordan man kan styre dagskapaciteten på arrangementer over flere dage.

Billettyper
Billettype: Lørdag
Billettype: Søndag
Billettype: Lørdag+søndag (partout)

Kapaciteter
Kapacitet: Lørdag (5000 deltagere)
Kapacitet: Søndag (5000 deltagere)

Tilknytning
Billettype: Lørdag -> Kapacitet: Lørdag
Billettype: Søndag -> Kapacitet: Søndag
Billettype: Lørdag+søndag (partout)-> Kapacitet: Lørdag, Kapacitet: Søndag

Ovenstående eksempel betyder, at der på intet tidspunkt bliver solgt flere end 5000 billetter til samme dag, så hvis f.eks. der er solgt 5000 billetter der giver adgang lørdag (lørdagsbillet+partout) er det kun muligt at købe søndagsbilletter, indtil der også er solgt 5000 i alt søndag (partout+søndag).


Tilknyt billet

Tilknyt kapacitet til billettyper

Når du opretter en billettype på et arrangement, foreslår den automatisk at sætte antallet af billetter til salg, til at matche antallet på den sektion som billettypen er tilknyttet.

dok-opret-billettype-med-kapacitet

Ved at klikke på “Vis begrænsende kapacitet” kan du se, hvilke kapaciteter der er aktive på billettypen.

dok-udvidet-kapacitetsvisning

Fra den udvidede oversigt kan du slette tilknyttede kapaciteter eller tilknytte nye, både fra det aktuelle arrangement, men også fra andre arrangementer, hvis du ønsker, at kapaciteten skal begrænse salg på tværs af flere arrangementer.

Hvis du sletter alle kapaciteter, sker der ingen begrænsning på tværs af billettyper.


Oversigter

Oversigter vedrørende kapacitet

I vores eksempel har vi nu oprettet to billettyper, der begge benytter sektionens kapacitet, og der står derfor til at være 2 * 600 billetter til salg på arrangementet.

dok-arrangement-med-to-billettyperI salgsoversigten er udbudt 600 billetter til salg, da antallet er begrænset af kapaciteten.

dok-oversigt-arrangement-med-kapacitetHvis du ikke har nogen lavere begrænsning på de enkelte billettyper, sørger systemet derfor selv at melde udsolgt, når kapaciteten er udsolgt, uanset fordeling på billettyperne.

Har du brug for hjælp? Ring til os på telefon 7020 4720