Tak. Vi ringer til dig.
×

Pladsreservation i safeticket

Bemærk: Det er ikke alle vores kunder, der har seatmaps oprettet, og denne vejledning om hvordan det bruges, er derfor kun relevant for kunder, der benytter sig af pladsreservation.

Seatmaps i Billetsystemet

I billetsystemet har vi valgt at kalde vores funktionalitet omkring pladsreservation for seatmaps. Seatmaps kan også anvendes til andet end blot sale og valg af siddepladser; Det er lavet så fleksibelt, at det kan bruges til alt fra valg af siddepladser i sale, sæder i en bus, til valg af messestande i store haller, eller hvad du nu ellers kan finde på at reservere pladser til. Vi har blandt andet kunder, der bruger seatmaps til pladsreservation af badmintonbaner.

Pladsreservation af billetter fungerer også på nyere smartphones og tablets (f.eks. HTC/Android, iPhone, iPad m.fl.) ligesom resten af vores købsforløb.


Oprettelse

Oprettelse af nye seatmaps – Gør det selv

Hvis du selv har mod på at tegne din nye salsplan ind via Safeticket “Seatmapper” værktøj, hvor du nemt og hurtigt kan uploade en baggrundsgrafik, tegne dine sæder og rækker ind samt give dem numre, så er det gratis at oprette dine salsplaner i Safeticket.

Kontakt os for at få adgang til værktøjet, så skal vi nok hjælpe dig godt i gang.

Oprettelse af nye seatmaps – Safeticket

Vi har valgt at vi ikke direkte skal tjene penge på oprettelse af seatmaps / pladsreservationer i billetsystemet, hvilket afspejles i priserne for oprettelse af seatmaps. Oprettelse af nye seatmaps er indelt i to kategorier, naturligvis med forbehold for seatmaps, der falder helt udenfor kategori.

Enkle Seatmaps
Seatmaps med et antal lige rækker oprettes for kr. 800,00 uanset om det er 10 rækker á 10 sæder, eller 100 rækker á 50 sæder, forudsat at rækkerne er nummereret ensartet.

Kort sagt: Er det nemt og overskueligt, er det ikke ret dyrt at få Safeticket til at oprette salsplanen for dig, eller du kan gøre det selv.

Herunder ses et eksempel på et enkelt opbygget Seatmap med en sektion.

dok-seatmaps-simpelt-seatmap

Avancerede Seatmaps
Seatmaps med buede rækker, uens nummerering af sæder på rækkerne eller mange sektioner er tidskrævende at oprette, og vi har derfor valgt at fakturere oprettelse af den slags salsplaner efter medgået tid eller fast pris efter aftale.

Timeprisen er kr. 995,00 ekskl. moms pr. påbegyndt time.

Herunder ses et eksempel på et avanceret Seatmap med drejede rækker

dok-seatmaps-avanceret-seatmap

Alle priser er angivet i danske kroner (DKK) eksklusiv moms.
I tilfælde med særligt specielt indrettede sale (f.eks. cirkustelte, messesale og tilsvarende med uensartet størrelse på pladserne) forbeholder vi os dog retten til at aftale en individuel pris for oprettelsen.


Reservation

Sådan bruger du pladsreservation

Blokeringsfunktionen benyttes til at blokere pladser i et seatmap, så de ikke kan vælges af billetkøberne i købsforløbet. Funktionen er især nyttig for de af vore arrangører, der sælger billetter til arrangementer i samarbejde med andre, hvor de har fået tildelt en række pladser i en større sal.

Seatmaps har sit eget punkt i hovedmenuen, hvorunder de tilknyttede seatmaps er listet.

dok-seatmaps

Her findes en oversigt over de seatmaps, den pågældende arrangør har til rådighed, med angivelse af det pågældende seatmaps samlede kapacitet.

dok-seatmaps-liste-renI vores eksempel har vi et enkelt seatmap kaldet Testsal 1 med 243 pladser.

For at anvende et seatmap på et arrangement, skal det pågældende seatmap tilknyttes en lokalitet og sektion.

Under menupunktet “Administration” finder du den sektion, du ønsker at tilknytte dit seatmap til.

dok-seatmaps-tilknyt-sektionNår folk så vil købe billetter, der benytter den pågældende sektion, vil de blive mødt med “Vælg pladser”efter at have valgt, hvor mange billetter de ønsker at købe.

Det er muligt at have forskellige seatmaps på samme arrangement på forskellige sektioner. Billetkøbere, der vælger billetter på flere seatmaps, skal så blot først vælge pladser på det ene, og derefter på det andet.


Video: Blokering

Videogennemgang af blokering af pladser i et seatmap


Sådan blokerer du pladser i billetsystem

Blokeringer oprettes på de enkelte seatmaps, ved at klikke på linket “Blokeringer”.

dok-seatmaps-listeHvis der ikke er oprettet nogen blokeringer på det pågældende seatmap, kan du oprette en ny ved at klikke på “oprette en ny blokering”

dok-seatmaps-blokeringerHerefter skal du angive et navn på din aktuelle blokering og trykke “Opret blokering”

dok-seatmaps-opret-blokeringDerefter kan du nu vælge de pladser, du ønsker at blokere. Du kan enten klikke på de enkelte pladser, en af gangen, eller markere et område ved at holde knappen nede og trække en firkant omkring de pladser du ønsker at ændre blokering på.

dok-seatmaps-ret-blokeringNår du har trukket firkanten om det ønskede område, kan du klikke på det røde sæde for at blokere de valgte pladser, eller på det grå sæde for at fjerne blokeringen.

dok-seatmaps-ret-blokering-zoom

Markøren viser dig hvilket sæde, du holder musen hen over, og du kan altid ændre blokeringsstatus ved blot at klikke på et sæde.

dok-seatmaps-ret-blokering-naerVed selve blokeringen af pladser i et seatmap kan man enten klikke på enkelte pladser for at blokere dem, eller markere et område og vælge at alle pladser indenfor dette skal blokeres, ligeledes kan man naturligvis af-blokere enkelte pladser eller hele områder.


Pladsblokering

Tilknyt pladsblokering til arrangement

For at aktivere en blokering på et seatmap tilknyttes blokeringen til billettyperne, hvor sektionen med seatmappet anvendes. En blokering er fælles for alle billettyper der benytter sektionen.

Blokeringen vælges ved at markere en eller flere “Blokerede pladser” i listen, en enkelt kan markeres med et enkelt klik, ønsker man at markere flere kan man holde CTRL nede og klikke på dem enkeltvis.

dok-seatmaps-blokering-paa-billet

Når ændringerne på billettypen gemmes, vil blokeringen være aktiv.


Farveblinde

Vi tager hensyn til farveblinde billetkøbere

Ved valg af pladser vises ledige sæder som grå, optagede sæder som røde og de sæder, man som kunde er ved at reservere, er grønne.

Vi har valgt at tage hensyn til den del af befolkningen, der er rød/grøn farveblind og det er derfor muligt for kunden at skifte farveskemaet fra grå/rød/grøn til grå/blå/gul i selve købet.

dok-seatmaps-blokering-i-koebsforloebVed at klikke på “Andre farver” nederst til højre, ændres visningen til det nedenstående.

dok-seatmaps-blokering-i-koebsforloeb-andre-farverKlikker man endnu engang på “Andre farver”, skifter visningen tilbage til den normale rød/grøn/grå visning.

Har du brug for hjælp? Ring til os på telefon 7020 4720