Tak. Vi ringer til dig.
×

Rabatkoder i Safeticket

Bemærk: Det er ikke alle arrangører, der har rabatkoder aktiveret i billetsystemet. Ønsker du at benytte dig af vores rabatkodefaciliteter, skal du blot kontakte os, så aktiverer vi det i dit billetsystem.


rabatkoder i billetsystemet

Hvordan fungerer rabatkoderne i billetsystemet?

Rabatkoder giver kort fortalt en billetkøber adgang til at købe en eller flere billetter med rabat, eller adgang til skjulte billettyper som kun udvalgte kunder skal have adgang til. Rabatkoderne kan laves som individuelle (personlige) rabatkoder eller fælles rabatkoder, hvor den samme kode bruges af flere mennesker.
Rent praktisk kan rabatkoderne give enten en rabat i procent, en fast rabat i kroner og ører, en billet til en specialpris, eller adgang til skjulte billettyper.

Kort sagt: Vi har gjort det så fleksibelt som muligt at benytte rabatkoder i dit billetsystem hos Safeticket.


opret rabatkode

Opret rabatkodetype og tilknyt rabatkoder

Rabatkoder oprettes via menupunktet OpsætningRabatkoder

dok-rabatkoder01

Klik på “Opret rabatkodetype” for at oprette en rabatkodetype.

dok-rabatkoder03

En rabatkodetype oprettes med følgende oplysninger

Navn
Det interne navn på rabatkodetypen, det bruges i administrationen og i de interne oversigter
Rabat
Hvilken rabat skal der gives ved brug af denne rabatkodetype, mulighederne er "Ikke defineret" (ingen rabat), fast beløb eller procentdel af beløb.
Rabatstørrelse
Angiver rabatten i enten kroner og ører (ved fast beløb) eller i procent ved (procentdel af beløb).
Individuelle koder
Individuelle koder er personlige rabatkoder, hvor billetsystemet tilbyder billetkøberen at gemme kontaktoplysningerne efter brug af rabatkoden, vælg nej hvis det er en kode der skal benyttes af mere end en person.

Klik på “Opret rabatkodetype” når du er færdig med at udfylde felterne.

Opret herefter en eller flere rabatkoder på din nye rabatkodetype

Klik på “0 koder” ud for din netop oprettede rabatkodetype for at tilføje gyldige rabatkoder til denne nye type.

dok-rabatkoder04

Du møder her en tom oversigt, hvor du har følgende valgmuligheder:

dok-rabatkoder05

Her kan du:
– Oprette en enkelt rabatkode manuelt ved at klikke på “Opret rabatkode
– Oprette en eller flere tilfældige koder ved at klikke på “Generér tilfældige koder“, hvorefter du kan få billetsystemet til at danne et antal rabatkoder med tilfældige navne.
– Importere en række rabatkoder fra en excel-fil.
– Nulstille antallet af klip på alle rabatkoder af denne type.

I dette eksempel opretter vi en enkelt rabatkode og klikker derfor på “Opret rabatkode

dok-rabatkoder07

Kode – Angiver den tekst der udgør selve rabatkoden, i dette tilfælde er rabatkoden “spar20” og er det som kunden skal indtaste i købsforløbet for at aktivere rabatten.

Bemærk: Vi anbefaler, at du ikke benytter danske tegn (æ,ø og å) samt specialtegn i din rabatkode.

Antal klip – Angiver hvor mange billetter denne rabatkode kan anvendes på. Man kan sammenligne det med et klippekort til bussen, hvor et klip er lig med en billet. Man kan her angive et antal klip eller angive, at rabatkoden må bruges uendeligt mange gange.
I vores eksempel sætter vi flueben ved “Rabatkoden kan bruges uendeligt” da vi gerne vil give en masse folk rabat med denne kode.

Klik på “Opret rabatkode” for at gemme rabatkoden.

I oversigten kan du nu se din rabatkode, og at der er et uendeligt antal klip tilbage på den.

dok-rabatkoder08Du kan nu oprette flere rabatkoder, eller fortsætte med at tilknytte den netop oprettede rabatkodetype på en eller flere billettyper.

 


Rabatkodebeskrivelse

Vælg rabatkodebeskrivelse og tilknyt rabatkoder

Tilknytning af rabatkoder sker på arrangementet, hvor du vælger teksten, der skal stå (som standard står der Rabatkode), hvor man indtaster rabatkoden, og så tilknytter du de enkelte rabatkodetyper til billettyperne hvor de skal udløse en rabat.

På arrangementet finder du rabatkodebeskrivelsen under punktet “Avanceret

dok-rabatkoder09

For at tilknytte en rabatkodetype til en billettype skal du ind og rette den/de pågældende billettyper og knytte koden til de enkelte.

dok-rabatkoder14

Når rabatkoden er tilknyttet vil den optræde i oversigten over rabatkoder. Der er ingen begrænsning på, hvor mange rabatkoder der kan være tilknyttet, eller hvor mange steder du kan tilknytte den samme rabatkode.

dok-rabatkoder11Husk at gemme billettypen, når du er færdig med at ændre den.

 


Billet med rabatkode

Køb af billet med rabatkode

I købsforløbet oplever billetkøberne rabatkodefeltet som et tekstfelt, de kan indtaste deres rabatkode i, når de skal vælge billetterne eller som et direkte link, hvor rabatkodefeltet er forudfyldt.

Linket kan du f.eks. lave i forbindelse med udsending af nyhedsbreve hvor du linker til arrangementets billetsalg-side, med en særlig parameter til sidst: #vouchercode=RABATKODEN,

f.eks. https://eksempel.dk/events/12345-rabatkodetest/ticket#vouchercode=RABATKODEN_INDSÆTTES_HER hvormed rabatkoden automatisk er aktiv.
På den måde kan du nemt brevflette rabatkoder ind ved udsending af nyhedsbreve, eller bruge det i kommunikation i medlemssystemer m.m.

Ved billetkøb uden et direkte link til billetsalget med rabatkoden i linket, så indtaster man blot rabatkoden i “Rabatkode” feltet.

dok-rabatkoder12

Når billetkøberen har indtastet sin rabatkode og trykket “Bekræft kode”, vises der de billettyper rabatkoden giver adgang til at købe med rabat, og/eller viser de rabatkoder der kun vises med den pågældende rabatkode.

dok-rabatkoder13

I dette tilfælde er det rabatkoden der giver 20% rabat på voksenbilletter, der er aktiv på billettypen “Voksen”

Har du brug for hjælp? Ring til os på telefon 7020 4720